11 Eylül 2014 Perşembe

YAŞAMI HER AN YENİDEN YARATMAK...





Sevgili Arkadaşlar,


Yaşamın içinde ilerlerken, hayat belli bir doğrultuda gidiyor gibi görünse de aslında her gün yeni bir gün ve her gün, hatta her an yeni başlangıçlar yapabilir, hayatımızı değiştirebiliriz.

Bu bizim elimizde…

Bir güne başladığımızda zaman zaman tersliklerle bile karşılaşsak, günün içinde birden her şeyin değiştiği, yoluna girdiği ve sonrasında da çok güzel şeyler yaşadığımız oluyor. Bu herkesin başına gelmiştir eminim.

İşte günün akışında herşeyin mucizevi değişimi gibi aslında her an, her gün yaşamımızı mucizevi şekilde, olumlu yöne, güzelliklere, mutluluğa doğru değiştirebiliriz.

Bunun için öncelikle “istek” ve “inanç” gerekiyor.

Yaşamı değiştirmek için iyi bir yaşamı gerçekten, yürekten istemek ve buna yürekten, tüm kalbinle inanmak gerekiyor.

Şunu hatırlamak lazım ki yeryüzünü, evreni, evrenleri yaratan Tanrı bizim yaşamımızın akışını da bir anda değiştirebilir.

Biz tek başımıza hareket etmiyoruz. Yaşamımızı Tanrı’yla birlikte sürdürüyoruz. Zaten O’nun parçası olan sonsuz ruhlarız ve yeryüzünde de yine aslında O’nunla birlikteyiz ve O’nunla birlikte hareket ediyoruz.

Yani yaşamı değiştirmek için kendi gücümüzle bunu yapacağımızı düşünmek yerine,Tanrısallığımızı hatırlayarak, bunu Tanrı’yla birlikte yapacağımızı bilmek çok önemli…

Böylece, Tanrı’yla birlikte, Tanrısal gücümüzle, yaşamımızı her an yeniden oluşturabiliriz istediğimiz şekilde…

Bir de iyi bir yaşam için, ona layık olduğunu bilmek çok önemli.

İnsanlar zaman zaman, çalışmalarıma gelenlerden de biliyorum, kendilerini güzel şeylere layık görmeyebiliyorlar.

Bu aileden böyle öğretilmiş olabiliyor. Ya da toplumdan bunu böyle yanlış edinmiş olabiliyorlar. Kendi değerlerini görmedikleri ve kendilerini değersiz zannettikleri için de, iyi ve güzel şeylere, bolluk berekete, güzelliklere, neşeye, sağlığa layık görmeyebiliyorlar.

Oysa bizler Tanrısal varlıklarız. Yaratıcı Kaynak Tanrı’nın ışık ve sevgi parçalarıyız. Sonsuz ruhlarız. Dolayısıyla yaratılışımız itibari ile çok değerliyiz.
Bizim değerimizi ne kimse azaltabilir, ne bir olay ve kimse çoğaltabilir. Bunlar ilizyondur. Statü, kariyer, para, güç, başarı, bizim değerimizi belirlemez, belirleyemez. Bunlar dünyada insanların oluşturduğu sistemin yanılgısıdır.

Bir zamanlar bir arkadaşım bir şirkette çalışırken bana oradaki yöneticisinin son derece kaba saba biri olduğunu ve ona da o şekilde davrandığını üzülerek anlatmıştı. Arkadaşımın yöneticisi, Türkiye’nin önemli bir üniversitesinde aynı zamanda doçent olarak görev yapan saygın görünen biriymiş. Hatta arkadaşım da işe girerken o kişinin bu ünvanı sayesinde düzgün biri olacağını düşünmüş. İşe girdikten sonra ise onun davranışlarını görünce hayal kırıklığına uğramış. Bana onun o üniversitede doçent olmasının, Amerikada eğitim almış olmasının onu çok düzgün, iyi bir insan yapacağını zannetmesine sebep olduğunu söylemişti.

Statü, kariyer, iş başarısı, iyi insan olmakla eşit değildir tabi ki… (Hem öyle olup hem de çok iyi insanlar da var elbette ki… )

Bizler sonsuz ruhlar, Tanrısal varlıklarız. Bizim değerimizi ilizyon olan-dünyevi değerler belirleyemez. Biz zaten değerliyiz. Hepimiz öyleyiz.

Bunu idrak ettiğimizde, başkalarının da değerini idrak ederiz ve yaşama ve insanlara bakışımız değişir. Yaşamımız da…

Bir daha kimse bize kendimizi değersiz hissettiremez, çünkü biz artık zaten değerimizi bilmekteyizdir.

Dolayısıyla yaşamda  da daha güzele, iyiye kendimizi layık görürüz.

İşte yaşamımızı değiştirmek için bu üç unsur:  “istek, “inanç” “kendi değerini bilmek” çok önem taşıyor.

Biz yaşamımızda olan olumsuz gibi görünen olaylara takılmazsak, yani o konuyu kafamızda sorun olarak uzun uzun tutmaz ve çabuk geçersek, tekrar olumluya, sevgiye, ışığa hemen odaklanırsak, karşımıza ne çıkarsa çıksın, içinden sevgiyle çabucak geçebiliriz.

Yaşamda karşımıza çıkan olumsuz durumların, engellerin ne olduğundan çok, oradan nasıl geçtiğimiz önemlidir.

Tanrı’yla birlikte, her durumun içinden sevgiyle geçebiliriz ve yaşamımız da güzelliğe, mutluluğa, neşeye kavuşur…

İstersek yaşamımızda yepyeni güzellikler de yaşatabiliriz kendimize, bunu da Tanrı’yla birlikte yaratabiliriz.

Tanrı’yla birlikte yaratmak aslında çok uzun bir konu… 

Şimdi bugün ben hep birlikte, yaşamımızı istersek an ve an, gün ve gün iyiye güzele, mutluluğa, daha sağlıklı, huzurlu, neşeli bir yaşama doğru yeniden yaratabileceğimizi hatırlayalım istedim… 

Tanrısallığınızı hatırlamanız ve yaşamınızı her an Tanrı’yla birlikte yeni güzelliklerde, ışıkta ve sevgide yaratmanız dileğiyle…

Sevgiyle,

Blogtaki tüm yazıların yayın hakları saklıdır
(c) copyright İpek Cihan Bilgin





İpek Cihan Bilgin'in web sitesi: http://www.duygusalarinma.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder