20 Nisan 2022 Çarşamba

Günlük işlerin ve çalışma temposunun içine küçük molalar serpiştirmek neden önemli?


 

Zaman Yönetim Yazılımı şirketi olan RescueTime tarafından yapılan bir araştırma, insanın kendisini gün içinde en dikkatli ve üretken hissettiği zamanın ortalama iki buçuk saat olduğunu belirlemiş. 

Bu, tabi ki gün içinde kendinizi üretken hissettiğiniz başka zamanlar olmadığı anlamına gelmiyor. Araştırmanın söylediği şey, sadece günün belli saatlerinde daha yüksek enerji ve üretkenlik yaşadığınız…

Bu da, işinizi yapmak için harcadığınız zamanın kalitesinin, harcadığınız saatlerin miktarından daha önemli olduğunu gösteriyor.

Araştırma ayrıca, bir işi yapmak için harcadığınız saatlerin etkin bir şekilde harcandığından emin olmak için düzenli molalar vermenin önemli olduğunu, böylece bunun tüm gün boyunca enerjinizi geri kazanmanıza ve işinize daha yüksek düzeyde üretkenlik, yaratıcılık ve odaklanma ile geri dönmenize de yardımcı olduğunu söylüyor.

Gün boyunca kısa molalar vermek size zor gibi gelebilir, ancak siz bunu sağlıklı bir alışkanlık olarak ne kadar çok uygularsanız,  düzenli rutininize de o kadar çok yansıyacak ve sonrasında da hayatınızda alışkanlık haline gelecektir.

Bu kısa molalar, sizin yapmayı sevdiğiniz ve size iyi gelen her şey olabilir…

İster öğle yemeğinde uzun bir yürüyüş yapmak, ister kitabınızın bir bölümünü okumak, ister bahçenizde veya balkonunuzda 10 dakika vakit geçirmek olsun. Ne yapmayı seçerseniz seçin, çalışma masanızdan veya telefonunuzdan uzak durarak gerçekleştireceğiniz bu küçük molaların, zihninizi dinlendirmek için olumlu bir etki yaratacağını bilin.

Sevgiyle,

İpek Cihan Bilgin


(Kaynak: Psychologies dergisi)

                                                                                                       

 İpek Cihan Bilgin’in web sitesi:


http://www.duygusalarinma.com



Blogtaki tüm yazıların yayın hakları saklıdır


(c) copyright İpek Cihan Bilgin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder