22 Nisan 2021 Perşembe

Günlük hayatta iç huzurunu korumak için küçük bir hatırlatma...

 


Bazen insanlardan, siz neşeli, huzurlu ve mutluyken, sizi bu güzel ruh halinden düşürebilecek toplar gelebilir. Bunu bir futbol oyunu gibi düşünürsek, sert ve kötü niyetli bir şut diyebiliriz buna. .

Karşı taraf mutsuz olabilir, kızgın olabilir, depresif olabilir, kendi içinde çatışmaları olabilir, bunun sizinle bile ilgisi olmayabilir.

Genelde de böyle durumları yaratan insanlar o an için ışıkta ve sevgide durmayanlardır zaten. Kendi mutsuzlukları vardır. Size kırıcı bir şey söyleyebilir, kızgın ve ters davranabilir o kişi. Siz olumsuz bir şey yapmadan bile olabilir bu.

O an uyanık olursanız o durum karşısında, siz sevgide durabilirsiniz. Kızgınlığa, üzüntüye düşmezsiniz. Ne kadar çok sevgide durursanız o kadar etkilenmezsiniz karşı taraftan.

Genelde insanlar o toplar karşısında sevgide kalamayıp bu tuzağa düşerler. İşte düştüğünüz zaman da siz de kızmaya ya da üzülmeye başlarsınız, sevgiden uzaklaşırsınız. İçinizde olumsuz duygular oluşur.

Bu da işte sizi en baştaki huzur ve mutluluk duygusundan, neşeden uzağa çeker.

Sizin bu tuzaklara düşmemeniz, oyuna gelmemeniz için tek yapmanız gereken uyanık olup oyunda şutu taça çıkarmaktır. Yani etkilenmeden, etkisizleştirmek. Mesela gerekmiyorsa karşı tarafla polemiğe girmemek, kendi sinirini bozmadan konuşmayı sürdürmek, belki konuşmayı uzatmamak, kişisel algılamamak, üzüntü, öfke gibi duygulara düşmemek yani nötr kalmak...

Bu yazıyı, günlük hayatın içinde nerede olursanız olun, iş yeri, ev ya da başka bir yer, gün içinde gelen toplara girmemeniz, tuzaklara düşmemeniz için küçük bir hatırlatma olsun diye yazıyorum.

Zaten zor zamanlar geçiriyoruz pandemi nedeniyle dünya olarak, bir de sizi iç huzurunuzdan uzaklaştıracak, mutsuz edecek küçük olumsuz olaylarla kendinizi üzmeyin, sıkıntıya sokmayın.

Bırakın o toplar size değmeden çıkıp gitsin, auranıza almayın. Sevgide kalın. Gelen topları sevgide eritin.

İç huzurunuz, neşeniz ve siz o kadar değerlisiniz ki, bir anınızı bile bozmaya değmez. Hiçbir şey, hiç kimse...

Sevgiyle,

İpek Cihan Bilgin




İpek Cihan Bilgin’in web sitesi:


http://www.duygusalarinma.com
http://icbakademi.com/


Blogtaki tüm yazıların yayın hakları saklıdır



(c) copyright İpek Cihan Bilgin

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder