18 Kasım 2016 Cuma

Kendini seversen...



Sevgi her şeyi çözer, tamir eder…
Ausey”in de dediği gibi ”Sevgi sadece duygu değil aynı zamanda evrensel bir enerji birimidir.”

Her şeyin kaynağı olan ve her şeyi yaratan Tanrı’nın kendisi de ışık ve sevgidir.

Dolayısıyla, hayatı güzel yaşamak için gereken tek şey de sevgidir.

Kişinin her şeyle ilgili sevgide ve ışıkta olması, nötr olması, hayatı daha güzel yaşamasını sağlar…  Öncelikle de o sevgiyi kendine vermek, yani kendini tam anlamıyla gerçekten sevmek, suçlamadan, yargılamadan sevginin kendi özelliği olan şekilde, yani koşulsuz bir şekilde sevmek, tüm yaraları sarar, tüm acıları dindirir, tüm olumsuzlukları nötrler ve sevgiye dönüştürür. Kişi kendisini gerçekten sevdiğinde, ışıl ışıl parladığında hayatı huzurla, neşeyle, keyifle sürdürür ve kendi hayatını en güzel şekilde oluşturup kendisine yaşatır.
Bu sabah güne başlarken radyoda ilk duyduğum şarkı, Robbie Williams’ın “ Love My Life”, “Hayatımı Seviyorum” şarkısıydı… Şarkı neşeli bir şarkıydı ve sözleri o kadar anlamlı, o kadar güzeldi ki kısaca bu konuda bir şeyler yazmak istedim…

Robbie Williams şarkıda “ I am wonderful, I am beautiful, I am magical, I love my life” diyordu… “Ben harikayım, Ben güzelim, Ben büyüleyiciyim, Hayatımı seviyorum…”
“Love My Life” güne neşeyle başlamak için gerçekten de harika bir şarkı : )

Kendini sevmek ve beğenmek ego değildir. Olması gerekendir. Kendini gerçekten seven, kendisiyle birlikte, yaratılmış tüm canlıları da sever. Kendine değer veren tüm diğer varlıklara da değer verir.

Eğer olumsuzluk içinde birini görürseniz, kızgın, üzgün, acılı, ya da herhangi bir olumsuz duygu üreten, bilin ki aslında tam olarak kendini sevmiyordur. Onun ihtiyacı olan tek şey SEVGİ’dir. Kendisine sevgisini açmayı hatırladığında, yargılamadan, suçlamadan, tam anlamıyla kendisini sevdiğinde, o kişinin kızgınlıkları, acıları, üzüntüleri sevgiye dönüşecek ve o huzur bulacaktır.

Çalışmalara gelen kişilere kendilerini sevmelerini ve bunu hatta yüksek sesle seslendirmelerini söylerim. İlk söylediklerinde, eğer bunu daha önce hiç yapmamışlarsa bu onlara tuhaf gelebilir. Ancak söylemeye devam ettiklerinde, kendilerine isimleriyle hitap ederek örneğin, “Ayşe seni seviyorum” dediklerinde,  o kişilerin hepsine bir içsel sevinç, huzur, neşe hali gelir. Kendilerini, sevgi olduklarını, sevgilerini hatırlarlar… Ve bu sevgi onları sarıp sarmalar, mutluluk, neşe, huzur verir.
Kendinize isminizle “Seni Seviyorum” deyin… Bunu sesli söyleyin hatta… Her gün ne zaman isterseniz söyleyin, bırakın sevgi sizi sarıp sarmalasın… Sevgi olduğunuzu hatırlayın… Bunun coşkusunu ve neşesini, huzurunu yaşayın…

Neşelenin, mutlulukla, huzurla, yaşama coşkusuyla günlere başlayın ve sürdürün… Ve sevgi sizden ışıl ışıl aksın, dünyaya yayılsın…

Sevgiyle,

İpek Cihan Bilgin





İpek Cihan Bilgin’in web sitesi:




Blogtaki tüm yazıların yayın hakları saklıdır
(c) copyright İpek Cihan Bilgin










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder