18 Mart 2021 Perşembe

Pandemide aşk...

 



Pandemi sürecinde, çeşitli kısıtlamalar yaşanan, evlerden çıkamadığımız şu dönemlerde insanın yeni biriyle tanışması, bir ilişki yaşaması mümkün mü?

Çalışmalarıma katılan arkadaşlardan zaman zaman “Biriyle nasıl tanışabilirim ki pandemide?” gibi sorular duyuyorum… Sanki insanın hayatına bu dönemde kimse giremez, kimseyle tanışılamaz, imkansız gibi algılıyor bazı insanlar anladığım kadarıyla bu durumu…

İşte bu yazıyı da bu sorulardan dolayı yazmaya karar verdim... Belki bu tip soruları olan, yalnız olup ilişki yaşayamama endişesi ve üzüntüsü taşıyan arkadaşlar varsa onlara da bir ışık olur diye…

Öncelikle şunu tekrar hatırlatmak isterim ki yaşamda imkansız yoktur… Her şey mümkün…

Konu ne olursa olsun, sonsuz ve sınırsız potansiyeller, yollar olduğunu hatırlarsak, hayata sınırlı bir bakış açısı ve sabit fikirlerle bakmaz, geniş ve yüksek bir açıdan bakarsak, bizim için sorun olan her şeyin de bir çözümü olduğunu görebilir, fark edebiliriz.

Einstein’in çok sevdiğim bir sözü vardır. Der ki Einstein, “Hiçbir sorun, onu yaratan bilinç seviyesiyle çözülemez.” Yani bir sorunu çözmek istiyorsak, mutlaka ve mutlaka başka bir bakış açısıyla bakmalı, başka bir düşünüş şekliyle görmeliyiz.

Yani imkansız yoktur. Sadece kısıtlı bakış açıları vardır…

Ayrıca Ausey’in de bunun için çok değerli, çok güzel bir sözü var: “Kendi gerçeğini bul, zaten imkansız yoktur…”

O nedenle konu her ne olursa olsun, isterse pandemide hayatında yeni bir aşk, ilişki oluşturmak olsun, ister başka bir şey, soru “Böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün mü?” olduğunda, cevap “Evet mümkün.” olacaktır…

Gelelim yollara… “Peki nasıl?” a…  

Evet kısıtlandığımız bir dönemdeyiz. Çoğumuz evlerden online çalışıyoruz artık. İnsanlarla görüşmüyoruz. Korona oluruz, virüs bulaşır endişesiyle yeni insanları bırak, arkadaşlarımızla bile görüşemiyoruz… Peki bu dönemde biriyle tanışmak nasıl olur ki?

Bu sorunun cevabını vermeden önce şöyle bir şeyin de altını çizmek isterim:

Bir insan yalnız yaşayabilir ve çok mutlu olabilir. Bu da bir seçenek. Ya da şu anda ilişkisi yoktur ama bilir ki yarın öbür gün, günün birinde olacak. Bununla ilgili bir kaygı taşımaz, mutsuz etmez kendini… Bu çok normal ve bu şartlar için de güzel bir bakış açısı… Hayat değişik süreçlerden oluşuyor. Kimi insan evlenip hayat boyu bir evliliği sürdürebiliyor. Kimi insan evlenip boşanıp bir daha evlenmiyor ama ilişkiler yaşayabiliyor. Kimisi ikinci evliliğini yapıyor… İnsan karakteri kadar çeşitli bu hayat şekilleri. Çok daha değişik çeşitlerde örnekler de verilebilir. Mesela 30 yıldır birlikte yaşayan ama imza atıp evlenmemiş çok mutlu çift tanıyorum. İkisi de bekar. Evliliğe inanmadıkları için, kendilerine ait seçtikleri bu olduğu için. Herkes nasıl mutluysa onu seçmeli elbette… Demek istediğim şu ki; Hangi tür hayat yaşarsanız yaşayın, yalnız ya da bir tür birliktelik içinde, mutluysanız sorun yok demektir.



Ama diyelim ki yalnızsınız ve hayatınızda biri olsun istiyorsunuz. İşte pandemi dönemi de buna aslında engel değil.

Sadece diğer zamanlara göre daha çok dikkat edilmesi gereken bir durum yeni bir ilişki oluşturmak…

Yıllar evvel Icq denilen bir sohbet programı vardı. Internetin ilk çıktığı, yeni yeni yaygınlaştığı dönemlerde. Icq sayesinde tanışıp evlenen insanlar var. Ya da MSN’i hatırlayanlarınız vardır. O sayede tanışıp evlenenler de… İnternette akıllı telefonda oyun oynarken o oyundan biriyle tanışıp yıllardır beraber ve mutlu olan insanlar tanıyorum…  Ya da gittiği kafede bir arkadaşının arkadaşı ile tanışıp hem de pandemi döneminde, çıkmaya başlayan kişiler de biliyorum. Sosyal medya sayesinde arkadaşının arkadaşı ile tanışıp ilişki yaşamaya başlayan insanlar da…

Yetişkin kişiler eminim bu süreçte tanıştığı insanlarla bir araya gelmekle ilgili koronaya dair riskleri biliyordur, bunu anlatmama gerek yok bence. Ama anlatmak istediğim şey, bu dönemde de birileriyle tanışılabilir.

Ne demiştik: İmkansız yok.

Sadece buna inanmak lazım.

Çalışmalarıma gelen insanlarla ilişkiler konusunu çok çalışırız. Çok değişik tanışma şekilleri duydum… Mucizevi gibi olanlar var içlerinde.

Pandemi olması şartları değiştiriyor gibi görünse de evrensel yasalar her zaman aynı çalışır. Çekim Gücü Yasası da. Yani bir kişi hayatında yeni güzel bir ilişki, mutlu bir aşk istiyorsa tek yapması gereken bunu yürekten istemek ve olabileceğine inanmaktır. Gerisini evren halledecektir… : )

Ayrıca her şeyin evrende güzel bir zamanı, doğru bir zamanı vardır. Hayatta olmasını istediğin şeyin gerçekleşeceğini bilmek ve bunun için Tanrı’ya güvenmek gerek. Doğru zamanda doğru şartlarda gerçekleşeceğine güvenmek.   

Bir de şöyle değişik bir bakış açısı getirmek istiyorum ilişkilerle ilgili… Bazı dönemler bizler değişiriz. Gelişir olgunlaşırız. Pandemi dönemi de öyle bir dönem olabilir bizler için. Kendimizi geliştirmek, değiştirmek, daha iyiye, olgunluğa mutluluğa götürmek için kullanabileceğimiz bir dönem. İçimize dönüp kendimizi daha iyi tanımak, ne istediğini ne istemediğini bilmek, keşfetmediğin köşelerini keşfetmek için güzel bir dönem olabilir. Bu dönemi bu şekilde kullanabiliriz.

Kişi işte böyle bir değişim geçirdiğinde, kendini daha iyi anladığında ve keşfettiğinde, yaşamdaki seçimlerini daha iyi yapabilecektir. Karşısına çıkan insanlar içinde de kendisi için en doğru, onu en mutlu edebilecek insanı daha iyi seçebilecektir.

Ve belki de bu kişi belki birkaç ay sonra gelinen bir zaman diliminin içinde onu bekliyor olacaktır.

Çok mutlu bir hayat için, birkaç ay beklemeye değmez mi?

Değer elbette…

O yüzden şimdi sözüm yalnız olup hayatında yeni birini isteyenlere:

Kendinizi hiç üzmeyin. Hayat harika fırsatlarla, çok güzel insanlarla, mucizelerle, güzel sürprizlerle dolu. Her an kimin nereden geleceğini, nasıl sürpriz şekillerle tanışacağınızı bilemezsiniz. Bunu istiyorsanız, sadece buna hazır ve açık olun. Kendinizi geliştirmeye, ilerletmeye zaman tanıyın.  Kendinizle ilgilenin. Bakın kendinize, sevin kendinizi… Kendinizle güzel zaman geçirin.

Böylece o kişi, her kimse sizi mutlu edecek, çıkıp geldiğinde hayatınıza, tanıştığınızda, siz en güzel halinizde olabilir, bir ilişkiye hazır olabilirsiniz. O an biliyorum ki yüreğinizden onun en doğru an olduğunu hissedeceksiniz. Ve yepyeni bir aşka, mutlulukla, yüreğinizin pırıltısıyla yelken açabileceksiniz…

 

Sevgiyle,

İpek Cihan Bilgin

 

 

İpek Cihan Bilgin’in web sitesi:


http://www.duygusalarinma.com
http://icbakademi.com/


Blogtaki tüm yazıların yayın hakları saklıdır



(c) copyright İpek Cihan Bilgin

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder