19 Nisan 2018 Perşembe

İçinizde herhangi bir olumsuz duygu barındırırken, yaşamda tam bir aydınlanma, yükseliş ve ilerleme gerçekleştirebilir misiniz?





İnsan bütün bir varlıktır. Ruh, beden, zihin gibi değişik parçalardan oluşsa da aslında birdir ve tüm parçalar bütünlük halinde çalışır. Entegre bir sistemdir. 
Bizim asıl varlığımız sonsuz sevgi ve ışık olan sonsuz bir ruhtur. Tanrı’nın ışık ve sevgi parçası olan sonsuz ruh. Ve bizim buradaki insan varlığımız da bizim yeryüzünde kendimizi ifade ettiğimiz kimlik benliğimiz,  buradaki var olma şeklimizdir. 
Yaşamı sürdürürken, insan varlığımızın parçalarının farkında olmak, yani insanın kendini tanıması, bilmesi, mutlu bir hayat için önemli ve elzemdir. Varlığımızın parçalarının bilincinde olurken, şunu da hatırlamalıyız ki bu parçaları birbirinden ayırmamak gerekir. Holistik bir şekilde, bütün halinde çalıştığı için varlığımızı o şekilde değerlendirmeli ve o şekilde, bütünlükle hareket etmeliyiz. Yani doğrusu ruh, beden, zihin diye de ayırmamak. Bütünlüğün farkındalığıyla, bütün olarak hareket etmek. “Sezgilerim şöyle diyor, aklım böyle diyor” diye ayırmak yerine, “şöyle düşünüyorum” demek doğrusu… Yani sezgini, düşünceni, duygunu fark edersin. Ama sen, sensindir. Bir olarak, içinden gelen doğrudur. Ayrılık değil birlik… 
Bugün, daha önce çalışmalarıma gelen danışanlarımla paylaştığım ve onlara çeşitli çalışmalarda anlattığım ve önemli bir konu olduğunu bildiğim bir konudan bahsetmek için bu yazıyı yazmak istedim.
Bir kişi eğer yaşamda ilerlemek, kendisini daha ileriye ve iyiye götürmek, olumsuz duygularını, yanlarını nötrlemek, sevgiye dönüştürmek, daha mutlu, huzurlu, neşeli bir insan olmak istiyorsa… Yaşamı daha güzel, mutlu bir yaşam olsun istiyorsa…

Kendisini ve yaşamını daha iyiye, en iyi versiyonuna taşımak, tanrısallığına yükseltmek istiyorsa, o zaman kendi varlığının bütünlüğünün farkında olmalı ve kendi ilerlemesini, yükselişini gerçekleştirirken, varlığını ve tüm parçalarını da “bir” olarak yükseltmesi gerektiğini bilmelidir. 
Eğer kişi, içinde herhangi bir olumsuzluk taşıyorsa, bu onun varlığının tümünü olumsuz anlamda etkiler.
Diyelim kişinin yaşamında, bir konuda taşıdığı bir korkusu var. Bu herhangi bir alanda olabilir. Kedi korkusu olabilir örneğin. Ve kişi kendi ilerlemesini, yükselişini, kişisel gelişimini gerçekleştirirken, “benim bu korkum bende dursun, ama ben ilerleyeyim” diyemez. İlerlemede, yükselişte bu mümkün değildir.

Bir konudaki korkunuz, ya başka herhangi bir olumsuz duygunuz, insan varlığınızın, kimliğinizin tamamını olumsuz anlamda etkiler.
Korku taşıyan kişinin bu korkusu, sadece olduğu konuyla ilgili değil, yaşamının başka yerlerinde de ortaya çıkacak, yaşamına yansıyacaktır.

Başka bir örnek verirsek… Diyelim kişinin birine ya da kendisine karşı taşıdığı derin bir öfke var. Yine bu kişinin tüm yaşamını olumsuz anlamda etkileyecektir. Bir konuda derin bir öfke taşırken kişi tam bir yükseliş aydınlanma gerçekleştiremez.
Dişinde çürük olan birinin nasıl ki o dişi ağrı yapar ve tüm vücudunu olumsuz anlamda etkilerse, bu da öyledir. Beden bir bütün olduğu için bedenin herhangi bir yerindeki bir olumsuzluk tümüne yansır.

O nedenle eğer yaşamda kişisel gelişim, aydınlanma, yükseliş ve ilerleme isteniyorsa, kişi yaşamında buna niyet koymuşsa, daha mutlu, huzurlu, güzel bir yaşamsa hedefi, o zaman o kişinin taşıdığı tüm olumsuz duyguları bırakmayı istemesi gerekir. Ve bunun için de niyet koyması, onlardan arınması…
Bir insan ancak tüm olumsuz duygularından arındığında, varlığını bir bütün olarak ışık ve sevgiye taşıdığında tam bir aydınlanma yaşayabilir. Ancak o şekilde özüne tam olarak kavuşabilir, tanrısallığına yükselebilir.

O nedenle bugün bu yazıyı okuyorsanız ve siz de yaşamınızı en iyiye, güzele, mutluluğa, aydınlığa taşımayı gerçekten istiyorsanız, içinizde taşıdığınız, kalan bir olumsuz duygu var mı bakın derim… Öfke, üzüntü, acı ya da korkunu varsa, bırakın sevgiye dönüşsün… Bunun için niyeti koyun… Ve bırakın, sevgiye ve tam bir aydınlığa koyduğunuz niyetiniz sizi aydınlığa, mutluluğa, neşeye ve huzura taşısın…

Sevgiyle,

İpek Cihan Bilgin





İpek Cihan Bilgin’in web sitesi:


Blogtaki tüm yazıların yayın hakları saklıdır
(c) copyright İpek Cihan Bilgin





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder